Biyoteknoloji
Biyoloji temelli teknolojiler, mikroorganizmalar kullanılarak gıda ürünleri elde edilmesinden biyosensörlere, yapay doku ve organ geliştirilmesinden aşı ve enzim çalışmalarına bir çok alanda daha kaliteli bir yaşam ve sağlıklı bir çevrenin imkanlarını sunar.
Biyoteknolojinin ana dalları aşağıdaki gibi renk kodlarıyla sınıflandırılmaktadır. Kırmızı biyoteknoloji sağlık ve tıbbi alanı ilgilendiren tanı ya da tedavi yollarını içeren biyoteknoloji dalı olarak anılıyor. Aşı ve ilaç araştırmaları, tanı yollarının geliştirlmesi, doku ve organ üretimi gibi uygulamalar kırmızı biyoteknolojinin araştırma konularıdır.
Yeşil biyoteknoloji tarım uygulamalarını kapsar. Pek çok bitkinin evcilleştirilmesiyle başlayan bu serüven günümüz genetik bilimi ile özel koşullarda yetişmeye uygun bitkilerin geliştirilmesine kadar ulaşmıştır. Gelecek kuşaklar için çevreye daha az zararlı uygulamaların geliştirlmesi, mikroorganizmalar ile çevre temizliği, daha az kimyasal kullanımı ve hatta çevre dostu enerji üretimi gibi amaçlarla bu alandaki çalışmalar devam etmektedir.
Beyaz biyoteknoloji endistriyel alandaki uygulamalardır. Enzimler ya da mikroorganizmalar kullanılarak biyo-temelli ürünlerin kimya, gıda, deterjan, kağıt, tekstil ya da biyoenerji gibi sektörler için kullanılmasını kapsar.
Mavi biyoteknoloji ise deniz canlılarını ve bu canlılar ile ilgili çalışmaları kapsar. Deniz organizmaları kullanılarak ilaç, gıda, , kozmetik, enerji gibi alanlarda yeni kaynakların sağlanması bu alanın temel hedefidir.
Sarı biyoteknoloji ise gıda alanıyla ilgilenir. Bu alandaki en bilinen uygulamalar mikroorganizmalarla peynir, yoğurt, bira, şarap gibi gıda ürünlerinin eldesidir. Bu alandaki çalışmalar daha besleyici gıda kaynakları geliştirme, alerjen ya da hassasiyete sebebiyet veren özelliklerin giderilmesi gibi amaçlar gözetmektedirBiyoteknoloji alanında yürütülen hücresel ve biyomoleküler araştırmalara biyomalzemeler, biyoprosesler, biyosensörler ve yaşam bilimleri başlıklarında katkı sağlıyoruz.
Linseis Türkiye Tek Yetkili Temsilcisi Terralab
Yeni iş birliğimiz ile Termal ve Mekanik Test Sistemleri'nde de güvenilir çözüm ortağınızız!
Biolin Scientific’ten Optik Tensiyometrelere Bakış Açınızı Değiştirecek Bir Yenilik
Damla oluşturucu dispenserlerde tek kullanımlık başlık teknolojisiyle ilerlemeye devam eden Attension Theta, optik tensiyometrelerde hız, kolaylık ve tekrarlanabilirliğe yeni bir bakış açısı kazandırıyor.
BioExpo 2023 Yaşam Bilimleri Fuarına Katıldık
Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde 25-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenen BioExpo Yaşam Bilimleri Fuarını başarıyla tamamladık. İlaç, gıda, kozmetik ve çevre sektörlerinin yanı sıra akademinin de büyük ilgi gösterdiği bu fuarda üç gün boyunca ziyaretçilerimizleydik.
Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi (UKMK)
4 - 7 Eylül 2023 tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresine (UKMK) katıldık.
17. Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün ev sahipliğinde, 28-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 17. Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansına katıldık.
Kadir Has Üniversitesi Biotage Selekt Kurulumu
Kadir Has Üniversitesi, SOPR Lab’da , Biotage Selekt Yüksek Performanslı Flash Kromatografi Sistemi kurulumunu ve kullanıcı eğitimini başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.