Biyomalzemeler
Biyomalzemeler, tanı, tedavi, onarma ya da yerine geçme gibi medikal amaçlar için biyolojik sistemler ile etkileşime uygun geliştirilmiş malzemelerdir.
Öne çıkan ürünler
Cellink Biyomalzemeler
Cellink biyomürekkepler biyobaskı teknolojilerinde biyo-uyumlu bileşenleri ve uygun reolojik özelliklere sahip, farklı hücre tipleri ile uyumlı doğal veya sentetik kaynaklı polimer malzemelerdir. Bu özellikleri ile biyomürekkepler canlı hücrelerin olgunlaşma sırasında yüzeye tutunmalarını, yüzeye yayılıp çoğalmalarını ve farklılaşmalarını kolaylaştırmak için geçici veya kalıcı olarak destekler.
Nanosurf DriveAFM Yüksek Çözünürlüklü Atomik Kuvvet Mikroskobu (AFM)
DriveAFM Atomik Kuvvet Mikroskobu (AFM) istikrarlı ve yüksek performans sağlamak üzere son teknoloji ile donatılmış bir sistemdir. Sistemin fark yaratan performansı aşağıda listeli bileşenler ile sağlanmaktadır:
Cellink INKREDIBLE+ Ekstrüzyon Temelli 3D Biyoyazıcı
İki baskı başlığına sahip geliştirilmiş olan Inkredible+ 3D Biyoyazıcı , patentli temiz hazne özelliği ile hücre çalışmalarınızı biyogüvenlik kabinine ihtiyaç duymadan gerçekleştirebileceğiniz ekstrüzyon temelli bir 3D biyoyazıcıdır.
Cellink BIONOVA X DLP 3D Biyoyazıcı
BIONOVA X yüksek çözünürlüklü canlı hücre ile 3D baskıyı çoklu plakalar içerisine gerçekleştirebilen ışık temelli bir biyobaskı sistemidir.
Cellink LUMEN X+ DLP 3D Biyoyazıcı
Lumen X+ dijital ışık işleme yöntemini kullanan bir 3D biyoyazıcı sistemidir. Baskı için kullanılan ışık kaynağı hücrelere zarar vermeyen bir dalgaboyunda olduğu için canlı hücre ile basıma uygun bir biyobaskı sistemidir.
Cellink BIO X Ekstrüzyon Temelli 3D Biyoyazıcı
Bio X 3D Biyoyazıcı, hücre biyologları, doku mühendisleri ve biyomedikal araştırmacılar için ilaç salımı, çip üstü organ, üç boyutlu hücre kültürü, biyomalzeme geliştirme, doku modelleri ve doku mühendisliği gibi çalışmaları gerçekleştirmek üzere tasarlanmış çok yönlü bir sistemdir.
Biyomalzemeler Hakkında
Biyomalzemeler organizmanın kendi ürettiği biyolojik materyalden farklılık göstermekte ve yerine kullanılacağı biyomolekül, doku ya da organa fiziksel veya fonksiyonel olarak benzer özellikleri taşıyacak şekilde tasarlanmalıdır.
Biyomalzemelerin yüzeyleri, uygulamalarına özel kimyasal ve fiziksel özelliklere sahip olacak şekilde tasarlanmaktadır. Biyomalzemeyi oluşturacak maddenin kendisi farklı sertlik, gözeneklilik, işlenebilirlik özelliklerine göre seçilebilirken, yüzeyde ihtiyaç duyulan fonksiyonellik için yüzey kaplaması ya da modifikasyonu gerçekleştirilebilir.
Biyomalzemelerinizi oluştururken, yüzey kaplamalarını gerçekleştirirken ya da biyomalzemenizin kalite kontrolünü sağlarken çözümlerimizden faydalanabilirsiniz.
Örneğin doku mühendisliği uygulamalarında doku iskelesi gibi yapıları oluşturmak için Üç boyutlu biyobasım sistemlerimizden faydalanabilirsiniz. Biyomalzeme yüzeyinizi biyouyumlu ve fonksiyonel hale getirmek istediğinizde kaplama ve ince film oluşturma sistemlerimizi kullanabilirsiniz.
Geliştirdiğiniz malzemenizde ya da kaplamanızın yüzeyinde pürüzlülük ve topografya analizlerinizi taramalı uç mikroskoplarımızla gerçekleştirebilirsiniz. Yine yüzey kalite kontrolünü temas açısı ölçüm sistemlerimiz ile yüzeyde homojenlik ve hidrofobik/hidrofilik özelliklerin tayini ile sağlayabilirsiniz.
6. Uluslararası Biosensör Kongresine Katıldık
Necmettin Erbakan Üniversitesinde bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Biosensör Kongresinde sponsor olarak yerimizi aldık.
Biolin Scientific’ten Optik Tensiyometrelere Bakış Açınızı Değiştirecek Bir Yenilik
Damla oluşturucu dispenserlerde tek kullanımlık başlık teknolojisiyle ilerlemeye devam eden Attension Theta, optik tensiyometrelerde hız, kolaylık ve tekrarlanabilirliğe yeni bir bakış açısı kazandırıyor.
BioExpo 2023 Yaşam Bilimleri Fuarına Katıldık
Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde 25-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenen BioExpo Yaşam Bilimleri Fuarını başarıyla tamamladık. İlaç, gıda, kozmetik ve çevre sektörlerinin yanı sıra akademinin de büyük ilgi gösterdiği bu fuarda üç gün boyunca ziyaretçilerimizleydik.
Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi (UKMK)
4 - 7 Eylül 2023 tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresine (UKMK) katıldık.
17. Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün ev sahipliğinde, 28-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 17. Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansına katıldık.
Bartın Üniversitesi Biolin Scientific Theta Lite Kurulumu
Bartın Üniversitesi, Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda Biolin Scientific Attension® Theta Lite kurulumunu ve “Optik Tensiyometre Kullanıcı Eğitimi”ni başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.