İlaç Ar - Ge
İlaç Ar-Gesi, yeni formülasyonlara ve kombinasyonlara bağlı olarak başlayan formülasyon süreci, oluşan formülasyonların analiz edilmesinde katkı sağlayan analitik metot geliştirme süreci ve beraberinde gelen klinik araştırmalar, ruhsat başvurusu ve ilacın piyasaya çıkmasından oluşan aşamaları kapsamaktadır.
Öne çıkan ürünler
Freeman Technology FT4 Powder Rheometer Toz Malzeme Karakterizasyon Sistemi
FT4 toz malzeme karakterizasyon sistemi, tozlarda akış karakterizasyonu (reolojisi) için geliştirilmiş, toz davranış karakterizasyon sistemi olarak da adlandırılan bir sistemdir.
Surface Measurement Systems DVS Adventure Dinamik Buhar Sorpsiyonu Analiz Cihazı
DVS Adventure, katı hal malzemelerinin sorpsiyon özelliklerine ilişkin benzersiz doğruluk ve ayrıntılı bilgi sağlamak üzere dinamik buhar sorpsiyon yöntemini kullanan gelişmiş bir su buharı sorpsiyon analizörüdür.
Biotage V-10 Touch Evaporasyon Sistemi
V-10 Touch, hem sulu hem de organik çözücülerde çözünmüş örnekleri hızla kurutmak için tasarlanan, saflaştırma işlemi sonucu elde edilen HPLC fraksiyonlarını ve organik sentez sonrası elde edilen yüksek kaynama noktalı solventleri kolayca buharlaştırabilen bir evaporasyon sistemidir.
Biotage Selekt Yüksek Performanslı Flash Kromatografi Sistemi
Selekt, 5 gramdan 1,8 kilograma kadar küresel kolonların kullanıldığı, tüm flaş uygulamaları için iki farklı kolon kanalına sahip tam otomatik ve yüksek performanslı flash kromatografi sistemidir.
İlaç Ar-Ge'si Hakkında
Terapötik olarak hastalıkların tedavisinde etkili olabilecek bir molekülün bulunmasını amaçlayan ilaç keşfi aşamasında ilk olarak molekülün tespiti, karakterizasyonu, validasyonu önemlidir. Keşif aşamasında biyokimya, moleküler biyoloji ve super bilgisayar kulanımı gibi önemli bilimler de kullanılmaktadır.
Geliştirilmekte olan her ilaç, tüm etkisini in-vivo ortamında gösterebilmesi amacı ile tasarlanmaktadır İlaç keşfi aşamasında mide, mide-bağırsak kanalı ve kalın bağırsak ortam pH’ları taklit edilerek yapılan dissolüsyon testleri büyük önem arzetmektedir. Söz konusu bileşiğin çözünürlüğünün belirlenmesi, ilaç ürününün davranışını anlamak için önemli bir araçtır.
Geleneksel dissolüsyon yöntemleri verimsiz ve zaman alıcı olup kaynakları tüketebilmektedir.. İlaçların ve içeriklerinin çözünme özellikleri, ilaç performansı için çok kritik olduğundan, biyouyumlu dissolüsyon testinde doğru ve tekrarlanabilir sonuç sağlayan cihazlar İlaç Ar-Ge’sinin önemli bir bileşenidir.
Klinik araştırmalar aşamasına gelinmeden önce bir ilacın biyoeşdeğerliliğinin anlaşılabildiği dissolüsyon test cihazları, In-Situ UV Fiber Optik Konsantrasyon Görüntüleme, In Vitro Geçirgenlik Test Ekipmanları ve Çözünürlük Test Ekipmanları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için sağladığımız çözümleri inceleyebilirsiniz.
Yeni Micromeritics AccuPyc III 1350
Micromeritics’ten düzensiz şekilli katıların yoğunluk ölçümlerinde devrim niteliğinde bir yenilik!
BioExpo 2023 Yaşam Bilimleri Fuarına Katıldık
Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde 25-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenen BioExpo Yaşam Bilimleri Fuarını başarıyla tamamladık. İlaç, gıda, kozmetik ve çevre sektörlerinin yanı sıra akademinin de büyük ilgi gösterdiği bu fuarda üç gün boyunca ziyaretçilerimizleydik.
Kadir Has Üniversitesi Biotage Selekt Kurulumu
Kadir Has Üniversitesi, SOPR Lab’da , Biotage Selekt Yüksek Performanslı Flash Kromatografi Sistemi kurulumunu ve kullanıcı eğitimini başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.
11. İlaç Kimyası Kongresi
Kimyagerler Derneği ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin ortak organizasyonu ile 9 - 12 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen 11. İlaç Kimyası Kongresine katılım sağladık.