Cellink
Dünya üzerindeki ilk biyomürekkep şirketi olma özelliğine sahip olan Cellink 2016 yılında dünyada ilk biyomürekkep ticarileştirmesi ile yolculuğuna başlamıştır.
Öne çıkan ürünler
CELLINK BIO ONE 3D Hücre Kültürü Sistemi
Olağanüstü soğutma yetenekleri, hassas şırınga bazlı ekstrüzyon özelliği ve kullanımı kolay DNA Studio Core masaüstü yazılımıyla BIO ONE, 3D hücre kültürüne geçişi hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor. Kolajen gibi sıcaklığa duyarlı malzemeleri basmak için tasarlanan BIO ONE, bilim insanlarının in vivo ortam koşullarını sağlayan 3D modeller geliştirmesine olanak tanıyarak keşiflerin hızlandırılmasına katkıda bulunuyor.
Cellink BIO CELLX Otomatik 3D Hücre Kültürü Sistemi
BIO CELLX, üç bıyutlu hücre kültürü çalışmalarında otomasyon sağlamak üzere geliştirilmiş yüksek hassasiyetli bir biyodispenser sistemidir.
Cellink BIO X Ekstrüzyon Temelli 3D Biyoyazıcı
Bio X 3D Biyoyazıcı, hücre biyologları, doku mühendisleri ve biyomedikal araştırmacılar için ilaç salımı, çip üstü organ, üç boyutlu hücre kültürü, biyomalzeme geliştirme, doku modelleri ve doku mühendisliği gibi çalışmaları gerçekleştirmek üzere tasarlanmış çok yönlü bir sistemdir.
Cellink BIO X6 6 Başlıklı Ekstrüzyon Temelli 3D Biyoyazıcı
BIO X6 yüksek kapasiteli 3D hücre kültürü ve biyofabrikasyon sağlayan en gelişmiş biyoyazıcıdır.
Cellink BIONOVA X DLP 3D Biyoyazıcı
BIONOVA X yüksek çözünürlüklü canlı hücre ile 3D baskıyı çoklu plakalar içerisine gerçekleştirebilen ışık temelli bir biyobaskı sistemidir.
Cellink Biyomalzemeler
Cellink biyomürekkepler biyobaskı teknolojilerinde biyo-uyumlu bileşenleri ve uygun reolojik özelliklere sahip, farklı hücre tipleri ile uyumlı doğal veya sentetik kaynaklı polimer malzemelerdir. Bu özellikleri ile biyomürekkepler canlı hücrelerin olgunlaşma sırasında yüzeye tutunmalarını, yüzeye yayılıp çoğalmalarını ve farklılaşmalarını kolaylaştırmak için geçici veya kalıcı olarak destekler.
Cellink, sistemlerini ve biyomürekkeplerini geliştirirken iki ana konuya çare olmayı hedeflemiştir: organ nakli ve hayvan deneyleri. Günümüz imkanlarında hala onlarca kişi organ nakli için yeterli kaynak bulunamadığından hayatını kaybetmektedir.
Bu problemi ortadan kaldırabilmek ve hastaların kendi hücreleri ile organ üretebilir konuma ulaşabilmek Cellink’in nihai hedeflerinden biridir. Diğeri ise hayvanlar üzerinde yapılan denemelere son verecek bir metod geliştirmektir. İnsan hücrelerinden oluşturulmuş doku ve organ modelleri hayvanlar üzerinde yapılan acı verici denemelere son verme ihtimalini taşımaktadır. Üstelik özellikle ilaç çalışmaları için gerçeğe daha yakın hastalık örneği teşkil edebilecektir. Böylelikle hem gerçek test modelleri üzerinde çalışmak hem de hayvanlar üzerinde denenmemiş ürünler geliştirmek mümkün olacaktır.
Cellink ürün gruplarını biyobasım, analiz ve sıvı dağıtım/biyoişlem olmak üzere üç uygulama alanında inceleyebiliriz. Cellink’in sunduğu teknoloji ve ürünler doku mühendisliği, biyomalzemeler ve hücre kültürü çalışmalarınızda sizlere çözüm olacaktır.
Cellink biyobasım alanında geniş biyomürekkep yelpazesine ek olarak ekstrüzyon ve ışık bazlı biyobasım sistemleri de sağlamaktadır. Analiz için ise hücre kültürünüzün takibini yapabilmenize olanak sağlayan CellCyte X canlı hücre görüntüleme sistemini sunmaktadır.
Sıvı dağıtımı ve biyoproses için ise tekil hücre dağıtımını ve basımını sağlayabileceğiniz sistemler ve nanolitre hacimde sıvı dozlama sistemleri ile çözümler sunmaktadır. Bu sistemler ile yüksek sayılarda örneklemelerinizi dakikalar içerisinde hassasiyet ve tekrarlanabilirlik ile gerçekleştirebilirsiniz. Cellink, iş birliği içinde olduğu araştırmacıların desteği ile kısa zamanda hızla büyüyen bir marka olmuştur.
Mevcut sistemlerin iyileştirilmesi ya da yenilerinin geliştirilmesi konusunda her zaman araştırmacılarının önerilerini dinlemiş ve yeni fikirlere açık olmuştur. Günümüzden bakıldığında uzak görünse bile Cellink her geliştirdiği ürün ile nihai hedeflerine adım adım yaklaşmaktadır.
IX. Uluslararası Katılımlı Polimer Bilim ve Teknoloji Kongresindeydik
Bu yıl 16-18 Eylül 2024 tarihleri arasında ODTÜ KKM’de düzenlenen Polimer Kongresinde sponsor olarak yerimizi aldık.
6. Uluslararası Biosensör Kongresine Katıldık
Necmettin Erbakan Üniversitesinde bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Biosensör Kongresinde sponsor olarak yerimizi aldık.
Yoğun Bir Kongre Takviminin Ardından NanoTR 18'i Geride Bıraktık
Bu yıl Koç Üniversitesinde 18’incisi düzenlenen NanoTR’nin sonuna geldik. Standımızı bir an olsun yalnız bırakmayan ziyaretçilerimize teşekkür ederiz.
BioExpo 2023 Yaşam Bilimleri Fuarına Katıldık
Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde 25-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenen BioExpo Yaşam Bilimleri Fuarını başarıyla tamamladık. İlaç, gıda, kozmetik ve çevre sektörlerinin yanı sıra akademinin de büyük ilgi gösterdiği bu fuarda üç gün boyunca ziyaretçilerimizleydik.
17. Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansı
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün ev sahipliğinde, 28-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 17. Nanobilim ve Nanoteknoloji Konferansına katıldık.
11. İlaç Kimyası Kongresi
Kimyagerler Derneği ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin ortak organizasyonu ile 9 - 12 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen 11. İlaç Kimyası Kongresine katılım sağladık.