
Tarım; bitkisel ve hayvansal ürünler elde etmek
amacıyla toprağı işlemeyi ve hayvan yetiştirmeyi içeren etkinliklerin tümü
şeklinde ifade edebiliriz.
Gıda ise , doğrudan
insan tüketimine sunulmayan canlı hayvan , yem , hasat edilmemiş bitkiler ,
tedavi amaçlı kullanılan tıbbi ürünler ,
kozmetik , tütün ve tütün mamulleri hariç , insanlar tarafından yenilen , içilen ve
yenilmesi içilmesi beklenen işlenmiş , kısmen işlenmiş veya işlenmemiş her
türlü maddeyi kapsamaktadır.
Birbiriyle bu derece
bağlantılı olan iki temel alan , dolayısı ile doğrudan insan sağlığı için büyük
önem arz etmektedir. İyi bir tarımın , iyi gıda ürünü temeli olduğu ve sağlıklı
bir toplum için gerekliliği kaçınılmazdır. Toprak , gübre , su , hava gibi
etkenler tarım için önemli unsurlar olup , bunların yaratacağı olumlu ya da
olumsuz sonuçların gıdaya ve doğrudan insan sağlığına etkisi önemli bir
araştırma konusu olmuştur. Tarımı
etkileyen unsurların rutin şekilde kontrolünün sağlanması , ürün geliştirmeye
yönelik çalışmalar , elde edilen ürünün gıdanın kontrol ve geliştirilmesi ,
gıda ürünlerinde giderek artan sahtecilik ( tağşiş ) konusu , bilim dünyasında
büyük önem oluşturmaktadır. İyi tarım ,
iyi gıda ve sağlıklı toplum düşüncesi için ürün portföyümüzde yer alan çözümler
ile sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz.