Anti-Doping Analizlerinde WADA Onaylı Metotlar

Paris 2024 Olimpiyatlarını geride bıraktık. Binlerce sporcunun üstün başarılarına tanıklık ettiğimiz, insanlığın ortak paydası bu dev organizasyonun sağlam temeller üzerinde, sorunsuzca ilerlemesini sağlayan bilimsel analizleri ve Terralab olarak katkılarımızı bu yazımızda okuyabilirsiniz.

Yüzyıllardır devam eden, kökenleri antik çağlara dayanan dünyanın en büyük spor organizasyonu Olimpiyatların sonuna geldik.Dünyanın dört bir yanından farklı kültürleri ve spor dallarını bir araya getiren bu devasa organizasyon üç temel prensibi sayesinde çağlara meydan okuyabildi; Üstün Başarı, Dostluk ve Saygı. Saygı prensibinin temelini ise adil yarışlar oluşturmakta ve bu noktada bilimsel test ve analizler, dolayısıyla Terralab’ın uzmanlığı devreye girmekte.

Adil yarışların en büyük göstergesi sporcuların yasaklı madde, yani doping kullanmadığının kanıtlanmasıdır. Anabolik steroid, özellikle de testosteron alımı günümüzde hala en sık başvurulan doping yöntemidir. Burada en kritik konu, vücudun kendi ürettiği testosteronun dışarıdan alınandan ayırt edilebilmesidir. Bunun için yüksek verimlilikle çalışan kromatografik analiz yöntemlerine ihtiyaç duyulur.

Elementar AnthrovisION, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı WADA’nın yasaklı madde analizi için zorunlu kıldığı GC-C-IRMS gaz kromatografi yöntemiyle izotop analizi yaparak hedeflenen maddeyi tespit eder. BiotageExtrahera ise yüksek hacimde SLE/SPE ekstraksiyonu yaparak numuneleri IRMS’le analiz edilmeye hazır hale getirir.  

AnthrovisION ve Extrahera, yüksek performanslı kartuşları sayesinde çok uzun süre bakım veya değişim gerektirmeden çalışabilir. Global sarf malzemeleri sayesinde uluslararası standartları kolaylıkla sağlar ve WADA’nın spor müsabakalarında evrensel şekilde eşitlik sağlama misyonuna katkıda bulunur.

Dünyanın dört bir yanında kullanılmakta olan anti-doping cihazlarımız hakkında bilgi almak ve çözümlerimizi öğrenmek için bizlere ulaşabilirsiniz.

İlgili ürünler

Aklınızda soru işareti kalmasın.

İletişim bilgilerinizi bırakın, size ulaşalım.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Sürdürülebilir fayda.

Müşterilerimizin değer zincirlerini anlayarak, doğru tanımlanan ihtiyaçlar için doğru konfigüre edilmiş çözümler sunuyoruz. Satış ve sonrası süreçlerde 25 yıllık birikimimizi müşterilerimizin memnuniyetini oluşturmaya yanstıyoruz.

İletişim

Sizin ihtiyaçlarınızı ve amaçlarınızı özümsemek için sizi dinliyoruz.

Uzmanlık

Süreçlerinizi istediğiniz noktaya taşıyacak çözümü oluşturuyor ve sürekliliğini sağlıyoruz.

Güven

Güvenilir sonuçlara en verimli şekilde ulaştıracak rotayıbirlikte oluşturuyoruz.